Klikk på hver sesjon for mer informasjon
Klikk på hver sesjon for mer informasjon
08.00 – 08.55
Registrering og mingel
08.55
Velkommenved Jan Moberg, TU Media
PLENUMSSESJON
09.00 - 09.45
Fremtiden formes nå: Hvordan kunstig intelligens vil endre arbeidslivet og samfunnetEirik Newth, forfatter, astrofysiker og futurist
I takt med den raske utviklingen av kunstig intelligens, står vi ved terskelen til fundamentale endringer i hvordan vi jobber, lever og samhandler. I dette foredraget vil Eirik Newth gi et fremtidsrettet blikk inn i hvordan AI vil transformere alt fra dagligdagse oppgaver til større samfunnsstrukturer. Hva betyr dette for oss som arbeidstakere, ledere, og innbyggere i et stadig mer digitalisert samfunn? Gjennom spennende scenarioer og praktiske eksempler vil Eirik skissere både muligheter og utfordringer som ligger foran oss.
Om foredragsholderen
Eirik Newth er utdannet astrofysiker, men har i mer enn 30 år jobbet frilans med formidling av vitenskap og teknologi.
Siden 2005 har han mest fokusert på fremtidens muligheter og utfordringer, sett mot bakgrunn av globale megatrender som befolkningsendring, klima og miljø og teknologiutvikling. Siden da har han holdt hundrevis av foredrag om dette temaet for kunder i offentlig og privat sektor.
09.45 - 10.00
Q&A med Eirik Newth – Teknologiens fremtid og KIEtter Eirik Newths spennende foredrag om hvordan kunstig intelligens (KI) vil forme arbeidslivet og samfunnet, vil Teknisk Ukeblads teknologiredaktør Jan Moberg lede en 15-minutters Q&A.
Spørsmål vil bli samlet inn via Slido, hvor deltakerne kan sende inn sine spørsmål i sanntid fra salen. Dette gir deg en unik mulighet til å stille spørsmål direkte til Eirik, og få utdypende svar på hvordan KI kan påvirke både hverdagslivet og de store samfunnsendringene.
10.00 – 10.30
Pause
PLENUMSSESJON
Aslak Sira Myhre, nasjonalbibliotekar, Nasjonalbiblioteket
I en tid der teknologiske fremskritt utfordrer våre tradisjonelle måter å bevare og videreformidle språk på, står den norske språkmodellen som et eksempel på hvordan digitalisering kan styrke språklig mangfold. Aslak Sira Myhre, nasjonalbibliotekar, vil dele innsikt om arbeidet med å utvikle en modell som både ivaretar den norske språkarven og gjør den tilgjengelig i en stadig mer digitalisert hverdag. Hør hvordan teknologi og kultur møtes for å sikre språkets relevans for fremtiden.
Om foredragsholderen
Frå 1997 til 2003 var Aslak Sira Myhre partileiar i Raud Valallianse, og i 2003–2006 var han dagleg leiar i Foreininga !les. Frå 2006 til 2014 var han dagleg leiar for Litteraturhuset i Oslo, og i 2014 blei han utnemnd til direktør ved Nasjonalbiblioteket.
Nasjonalbiblioteket har dei siste åra jobba med å lage språkkorpus som gjer at kunstige intelligensar, talemaskinar og omsetjingsprogram kan skjøne norsk. No har institusjonen brukt desse ressursane til å trene opp eit program for automatisk konvertering av norsk tale til tekst. NB Whisper har ei betre forståing av norsk tale og norske dialekter enn liknande program som har vore utvikla fram til no
Hanna Beyer Olaussen og Thale Cecilia Gautier Gjerdsbakk, Bull & Co Advokatfirma AS
I en tid med rask teknologisk utvikling står Europa foran store regulatoriske utfordringer. Partner Hanna Beyer Olaussen og advokatfullmektig Thale Cecilia Gautier Gjerdsbakk fra Bull vil i deres innlegg på BRAIN-konferansen gi et overblikk over EUs omfattende reguleringer innen kunstig intelligens. Fra datasikkerhet og personvern til produktansvar, vil de belyse hvordan EU’s nye regelverk påvirker hele livssyklusen til teknologiprodukter – og hvilke juridiske implikasjoner det har for næringslivet.
Om foredragsholderne
Partner Hanna Beyer Olaussen har mer enn 20 års erfaring fra strategisk og juridisk rådgivning til nasjonale og internasjonale bedrifter, særlig innen teknologi. Hun er ekspert innen immaterialrett, markedsføringsrett, forbrukervern og IT. Hennes hovedfokus er på beskyttelse, kommersialisering og salg av løsninger, produkter og tjenester.
Advokatfullmektig Thale Cecilia Gautier Gjerdsbakk har solid kompetanse og erfaring innen personvern og AI, med fokus på å håndtere risiko for å utnytte mulighetsrommet. Hun har et sterkt faglig engasjement, holder jevnlig kurs og har bidratt som forfatter og medforfatter i flere artikler om blant annet personvern og kunstig intelligens.
Hans-Petter Nygård-Hansen, gründer, KommFrem
KI-teknologi kan drive frem innovasjon og effektivisere Norge, men vi overser dype strukturelle problemer. Svekket arbeidsetikk, feil insentiver og illusjonen om at teknologi alene kan redde oss, truer det vår konkurransekraft og fremtid?
Om foredragsholderen
Hans-Petter Nygård-Hansen er ektemann, pappa, kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, konferansier, innholdsskaper, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem – Kommunikasjon som tar deg Fremover. Han skriver om hvordan teknologi påvirker hvordan vi lever, leker, lærer og jobber på HansPetter.info og snakker om det på podkasten «Teknologitrender» og i YouTube-serien «Teknologi i kjelleren til Hans-Petter».
Men mest av alt holder han foredrag om det, som en av Norges mest populære foredragsholder. Og når han ikke holder foredrag, er konferansier eller debattleder, hjelper han virksomheter med deres PR- og kommunikasjonsarbeid, hvor han skriver alt fra kronikker, pressemeldinger, kundecaser, med mer, i tillegg til å holde kommunikasjonen direkte med de aktuelle mediene. Kundelisten til Hans-Petter finner du her.
Hans-Petter har «holdt på med data i over 40 år» og har bred erfaring fra det europeiske IT-markedet hvor han i løpet av 17 år var ansatt i en rekke forskjellige lederroller i norske-, nordiske-og nordeuropeiske virksomheter som blant annet Cisco, D-Link og Juniper Networks.
Lillian Røstad, Managing Director, Simula Research Laboratory / Anette Mellbye, direktør, Innlandet Science Park / Caroline Wilhelmsen, visepresident og leder for innsikt og data, Capgemini Norge / Karianne Lien Sundahl leder satsingen på kunstig intelligens i Storebrand
Lillian Røstad fra Simula Research Laboratory, Anette Mellby fra Innlandet Science Park, Caroline Wilhelmsen fra Capgemini Norge og Karianne Lien Sundahl fra Storebrand vil delta i et panel som fokuserer på hvordan kunstig intelligens (KI) allerede i dag er i ferd med å transformere både næringsliv og samfunn, ved å skape betydelige effektivitetsgevinster. Gjennom konkrete eksempler vil de vise hvordan KI har forbedret produktiviteten, optimalisert prosesser og skapt konkurransefortrinn, samt gi deltakerne nyttige strategier for hvordan de kan dra nytte av KI i sine egne organisasjoner.
Om panelet
Lillian Røstad er Managing Director for Simula Research Laboratory.
Anette Mellbye er direktør for Innlandet Science Park.
Caroline Wilhelmsen er visepresident og leder for innsikt og data hos Capgemini Norge. Hun er kjent for sitt sterke engasjement for digitale og innovative løsninger som har som mål å effektivisere og forbedre forretningsprosesser. Caroline har bidratt til boken “The Future of Data,” som utforsker hvordan nordiske selskaper kan utnytte data og AI for å transformere og skalere sine operasjoner. Caroline holder ofte foredrag på seminarer og arrangementer, hvor hun understreker viktigheten av datadrevne beslutninger.
Karianne Lien Sundahl leder den store satsingen på kunstig intelligens i Storebrand. Hun har bakgrunn som sivilingeniør i industriell matematikk og statistikk og roller innen data og innsikt i Telenor, Vipps, og Storebrand. I 2023 ble hun utnevnt til én av Norges 50 fremste tech-kvinner, og i 2024 anerkjente Hyperight henne gjennom deres nominasjon av innflytelsesrike personer innen data- og AI i Norden.
11.50 – 12.45
Lunsj
PARALLELLSESJON 1:
Finance
Yngvar Ugland, Head of DNB NewTechLab, DNB Bank ASA
Finanssektoren opplever en teknologisk revolusjon, og kunstig intelligens (KI) spiller en avgjørende rolle i å forme fremtidens bankvirksomhet. Yngvar Ugland, Head of DNB NewTechLab i DNB Bank ASA deler sine innsikter om hvordan KI og avansert teknologi kan omdanne store datamengder til reell verdiskaping for både banker og kunder. Få med deg praktiske eksempler og konkrete tips til hvordan selskaper kan utnytte KI for å ta smartere beslutninger, forbedre kundeopplevelsen og drive innovasjon.
Om foredragsholderen
Yngvar Ugland er en kjent teknologileder, og leder for tiden DNB NewTechLab, DNBs enhet for Moonshots. Som Moonshots-general dykker Yngvar og teamet hans inn i de ukjente territoriene til ny teknologi fra sine baser i Bjørvika, San Francisco og Palo Alto.
Yngvar er også medforfatter av flere bøker og jobber også som Industriprofessor II ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen. Han har tidligere forelest om Moonshot-innovasjon ved Singularity University og Rehumanize Institute.
Med en mastergrad i matematikk fra NTNU, har Yngvars mangfoldige karriere tatt ham fra Big Tech til startups, scaleups, bank og akademia. Gjennom sin karriere har han spilt en sentral rolle i å bygge produkter, teknologier, kulturer og selskaper.
Yngvar er et kjent ansikt i media, og dukker ofte opp på TV, podcaster, aviser, artikler, debatter og scener både nasjonalt og internasjonalt. I 2023 ble han hedret med en nominasjon til Nordic AI Influencer Award of the Year.
Chris Dale, CHO (Chief Hacking Officer), River Security & Principal Instructor, SANS Institute
I en tid der kunstig intelligens (KI) transformerer finanssektoren, øker også behovet for robust cybersikkerhet. Chris Dale, COO i River Security og Principal Instructor ved SANS Institute, vil dykke ned i de unike sikkerhetsutfordringene som følger med KI-implementering i finansnæringen. Med en kombinasjon av teknisk innsikt og praktiske eksempler vil han vise hvordan selskaper kan beskytte seg mot avanserte cybertrusler, sikre sensitive data og bygge en solid sikkerhetsstrategi for fremtiden. Dette foredraget er essensielt for alle som ønsker å forstå hvordan cybersikkerhet må tilpasses i en verden hvor KI stadig blir mer integrert i forretningsprosessene.
Om foredragsholderen
Chris Dale er co-Founder av River Security AS. Hans rolle i dag CHO (Chief Hacking Officer) i River Security samt Principal Instructor for SANS Institute.
Chris Dale er en anerkjent sikkerhetsekspert nasjonalt og internasjonalt. Hans spisskompetanse er innenfor penetrasjonstesting og hendelseshåndtering. Penetrasjonstesting, foregår i avklarte rammer og gjennomføres med høy etikk og moral. Dette er ofte beskrevet som etisk hacking, hvor spesialisten er en som bryter seg inn i bedrifter med tillatelse, utelukkende for å hjelpe med å fokusere våre forsvarsmekanismer.
Øvelsen avdekker sikkerhetshull og tilhørende risiko. Videre bistår Chris når en alvorlig sikkerhetshendelse har funnet sted og blitt avdekket. Da utfører Chris viktige oppgaver for å avdekke hvordan hendelsen har oppstått, samt sikre at bedriften kommer raskt tilbake til ordinær tilstand, med minst mulige tap.
For SANS Institute er han den eneste godkjente foreleseren i Norden (Principal Instructor).
Han bistår også av og til som ekspertrådgiver for media.
Chris er en entusiastisk og engasjerende person, med stor innsikt i hvordan de kriminelle opererer. Han reiser verden rundt og foreleser for både forsvar, Fortune 500-selskaper, regjeringer, militær og mye annet.
Han har bl.a. bistått Digital21 i rapport rundt sikkerhet i næringslivet i Norge, samt bistått regjeringen i ekspertgruppe for å utrede sikkerhet i demokratiske prosesser.
Torbjørn Bull Jenssen, CEO, K33
Utforsk hvordan blokkjedeteknologi, kunstig intelligens (AI), kryptovaluta og desentralisert finans (DeFi) påvirker tradisjonelle finansinstitusjoner og former fremtidens transaksjoner og investeringer.
Om foredragsholderen
Torbjørn Bull Jenssen er grunnlegger og administrerende direktør i kryptoselskapet K33, notert på Nasdaq First North (ARCA). Han er en ekspert på Bitcoin med lang fartstid, en høyt respektert foredragsholder, og har vært involvert i kryptovaluta siden han skrev masteroppgave om Bitcoin i 2013-2014.
Gjennom årene, og som en del av hans tidligere jobb som seniorøkonom i Menon Economics, har Torbjørn gitt råd til offentlige og private aktører, inkludert Finansdepartementet, Finanstilsynet og Norges Bank, om blokkjede-teknologi og betydningen av Bitcoin.
Stian Kirkeberg, Head of Machine Learning & AI, Norges Bank Investment Management
NBIM, aka Oljefondet er tydelige på å uttrykke sin begeistring for AI. I denne presentasjonen, deler Stian Kirkeberg, Head of Machine Learning & AI, hvordan Oljefondet bruker AI for å jobbe smartere.
Om foredragsholderen
Stian Kirkeberg er Head of Machine Learning & AI hos Norges Bank Investment Management.
PARALLELLSESJON 2:
Telco
Stevan Filipovic, Head of Service Offering Evolution, Ericsson
In an increasingly interconnected world, maintaining seamless network performance is critical for both operators and end users. Stevan Filipovic, Global Head of Service Offering at Ericsson, brings over 28 years of experience in telecom services, technology deployment, and network performance to the Brain conference. In this session, he will explore how Ericsson leverages AI to transform network services, with a particular focus on their innovative Service Continuity portfolio. By utilizing AI-based preemptive solutions, Ericsson is preventing network disruptions before they occur, ensuring that operators can maintain uninterrupted service and elevate customer experience across the globe. Join us to gain insights into the future of network resilience and the role of AI in safeguarding our digital infrastructure.
Om foredragsholderen
Stevan Filipovic is the Head of Service Offering Evolution at Ericsson.
Thomas Aardal, CTO, Nagarro
Telekombransjen står overfor store endringer, der kunstig intelligens ofte blir sett på som en trussel mot arbeidsplasser. Men i stedet for å frykte AI, kan selskaper bruke teknologien for å frigjøre tid for ansatte, slik at de kan fokusere på innovasjon og verdiskaping. Thomas Aardal, teknisk direktør i Nagarro Norge, deler sine innsikter om hvordan AI kan bli en katalysator for positiv omstilling og vekst i en krevende bransje.
Om foredragsholderen
Thomas Aardal (49) er CTO i Nagarro og har vært med i selskapet siden 2002. Han har bred erfaring fra teknologibransjen fra programmering, design og arkitektur, virksomhetsarkitektur og rådgivning. Han har tidligere ledet forretningsområdet for sikkerhet og identitet i Nagarro, og nå som CTO jobber han tett med kunder for å se på hvordan teknologi og innovasjon kan bidra inn i digitaliserings-, moderniserings- og effektiviseringsinitiativer.
Paneldebatt, Camila Medina, strategileder, Schneider Electric / Bjørn Rasmussen, CTO, Orange Cyberdefense Norge / Kenneth Fredriksen, SVP, Huawei Europa
Med kunstig intelligens som både et verktøy og en potensiell trussel, står telekom- og kraftindustrien overfor nye utfordringer for å beskytte kritisk infrastruktur. Hvordan kan vi bruke AI til å håndtere sikkerhetstrusler, samtidig som vi forbereder oss på fremtidens risikoer? Panelet samler eksperter fra begge sektorer for å diskutere strategier for trusselhåndtering, risikoredusering og sikker drift i en digitalt drevet verden.
Om panelet
Camila Medina (32) er strategileder for Norden og Baltikum i Schneider Electric. Hun er sivilingeniør innen industriell økonomi og energiteknikk fra Mälardalens Universitetet i Västerås. Medina har tidligere erfaring fra ABB og Statkraft, og fokuserer på strategi, energieffektivisering og industriutvikling. Hun leder nordisk strategi fra Schneider Electrics kontor i Oslo, med spesiell vekt på energimarkedet i Norden og regionens unike energimiks.
Bjørn Rasmussen er Chief Technology Officer (CTO) i Orange Cyberdefense Norge, hvor han også jobber med strategisk og taktisk etterretning innen cybertrusler som en del av sine arbeidsoppgaver. Med sin omfattende erfaring fra både norsk politi og forsvar, har Bjørn opparbeidet seg en solid ekspertise innen cybersikkerhet. Tidligere har Bjørn vært politioverbetjent ved Kripos sitt Nasjonale Cyberkrimsenter (NC3), hvor han ledet flere viktige etterforskninger av cyberangrep mot norsk offentlig og privat sektor frem til 2021. Han har også tjenestegjort som ingeniør i Forsvarets styrkebidrag til NATO-operasjoner i Kosovo og Afghanistan. Bjørn har en mastergrad i etterforskning med fokus på cyberkriminalitet og åpen kildeetterretning (OSINT) fra Politihøgskolen i Oslo. Han er en anerkjent foredragsholder og deltar ofte på konferanser både i Norge og internasjonalt, der han deler sin innsikt innen cybersikkerhet og etterretning.
Kenneth Fredriksen er Senior Vice President (SVP) for Europa i Huawei Technologies Ltd, med overordnet ansvar for de nordiske og baltiske landene i tillegg til ansvar for en rekke av selskapets konsern-initiativer i Europa. Han er også medlem av Huawei sitt styreorgan for datterselskap.
Fra 2020-2022 var han konserndirektør for Sentral-Øst Europa regionen. I årene 2016-2020 var han administrerende direktør i Huawei Technologies Sweden AB, som dekker Huawei sin virksomhet i Sverige og på Island. Før dette var han Operasjonell direktør for Sentral-Øst Europa, og ansvarlig for salg, forretningsutvikling og nøkkelkunderelasjoner samt strategigjennomføring på tvers av Huaweis tre forretningsområder (Carrier, Enterprise og Consumer). I tillegg hadde han ansvar for det overordnede regionale hovedkontoret for Cyber Security, Information Security og Public Relation & Affairs. I perioden 2013-2015 var han ansvarlig for den organisatoriske omstilling da Huawei etablerte selvstendige kontorer for hvert land i Norden og Baltikum. Han startet i Huawei i 2012.
Fredriksen har mer enn 22 års internasjonal erfaring fra telekom og IT bransjen. Før han begynte i Huawei, hadde han flere direktør- og lederstillinger i andre multinasjonale selskaper, blant annet Siemens AG. I 2000 ble han uteksaminert fra University of Birmingham i Storbritannia.
14.00 – 14.20
Pause
PARALLELLSESJON 3:
Samferdsel
Umair M.Imam, Director for Data, Insights and AI, TET Digital (Ruter) & Assistant Professor of AI, OsloMet
Ruter has taken the lead in utilizing artificial intelligence to enhance customer journeys and optimize operations. Umair Imam will present how Ruter leverages advanced AI technologies such as ‘Ruter-GPT’ and quantum computing to deliver more personalized and efficient transportation services. By using AI for real-time analysis and ethical decision-making, they ensure fairer and more sustainable solutions for public transport in the Oslo region. Imam will also discuss how this technology can contribute to smarter route planning and improved capacity utilization.
Om foredragsholderen
Umair M.Imam is the Director for Data, Insights and AI at TET Digital (Ruter), and Assistant Professor of AI at OsloMet.
Hans Petter H. Bauhr, seniorutvikler, Statens vegvesen
Kunstig intelligens er i ferd med å revolusjonere transportsektoren, og Statens vegvesen er i forkant av denne utviklingen. Seniorutvikler Hans Petter H. Bauhr vil i sitt foredrag på brAIn-konferansen gi innsikt i hvordan KI-teknologi brukes til å forbedre norsk infrastruktur, fra smarte veier til trafikkstyring og vedlikehold. Foredraget vil utforske hvordan Statens vegvesen tar i bruk avanserte KI-løsninger for å skape tryggere og mer effektive veier for fremtiden.
Om foredragsholderen
Hans Petter H. Bauhr er en seniorutvikler i Statens vegvesen i Drammen og har jobbet med programvareutvikling i 22 år. Bauhr har jobbet i mange roller og flere ulike domener, men trives best når han kan være med å utvikle nye løsninger, lære ny teknologi og å få bryne seg på nye og vanskelige ting.
I de siste årene har det blitt mye Kubernetes (verktøystøtte-team på intern skyplatform), API-er (backend i java) og maskinlæring (objektgjenkjenning).
Christel Borge, administrerende direktør, Entur
I en verden hvor bærekraftige og effektive transportløsninger er mer nødvendig enn noensinne, spiller kunstig intelligens en avgjørende rolle i å revolusjonere kollektivtransporten. Christel Borge fra Entur deler hvordan de benytter KI til å knytte sammen hele kollektiv-Norge, med mål om å gjøre reiseopplevelsen mer sømløs, personalisert og miljøvennlig. Fra sanntidsdata om hvor bussen er eller hvor fullt det er på toget til prediksjonsmodeller, viser hun hvordan digital infrastruktur kan optimaliseres for å skape smartere reiseopplevelser.
Om foredragsholderen
Christel Borge er stolt administrerende direktør i Entur, er teknologi-entusiast og brenner for å få flere til å velge kollektive, bærekraftige reiser. Hun har tidligere hatt sentrale lederstillinger i Telenor konsernet og jobbet i McKinsey.
Christel Borge, administrerende direktør, Entur / Torkel Andreas Haufmann, forskningsleder, SINTEF / Therese Gule, Industry Lead, Transportation & Logistics, Microsoft
I dette panelet vil vi diskutere hvordan innovativ teknologi og forskningsbasert utvikling kan forme fremtidens transportsektor. Therese Gule fra Microsoft, Torkel Andreas Haufmann fra SINTEF, og Christel Borge fra Entur vil diskutere hvordan kunstig intelligens, maskinlæring og hybrid KI-modeller kan muliggjøre smartere, mer effektive transportløsninger. Panelet vil belyse viktige spørsmål knyttet til datadrevet beslutningstaking, optimalisering av ressurser og hvordan teknologi kan støtte bærekraftige mobilitetsløsninger for både urbane og rurale områder
Om panelet
Christel Borge er stolt administrerende direktør i Entur, er teknologi-entusiast og brenner for å få flere til å velge kollektive, bærekraftige reiser. Hun har tidligere hatt sentrale lederstillinger i Telenor konsernet og jobbet i McKinsey.
Torkel Andreas Haufmann er forskningsleder i optimeringsgruppa i SINTEF Digital. Først i 2011-2013 og så siden 2018 har han arbeidet i SINTEF med anvendelser av optimering i en rekke domener, inkludert transport, energi og bygg og anlegg. Siden 2021 har han vært forskningsleder i gruppa.
Therese Gule er Industry Lead, Transportation & Logistics hos Microsoft.
PARALLELLSESJON 4:
Energy Management
Paula Doyle, Chief Digital Officer, Aker BP
Oil and gas production can benefit from AI and technology to become more sustainable. By implementing advanced AI systems, the industry can optimize production processes, reduce energy consumption, and minimize emissions.
Om foredragsholderen
Paula Doyle is Chief Digital Officer in Aker BP. She comes from the position as Senior Vice President of Sales and Marketing at Cognite, where she was also part of the Executive Management Team.
Doyle joined Aker BP in 2022. She has held a variety of roles within the oil and gas industry for companies such as ABB and Siemens, in Norway and the Middle East. During her time in the Middle East, Doyle established and ran a non-profit industrial technology organisation.
Doyle has a deep knowledge of industrial software space and digitalization processes in heavy-asset industries, and holds a PhD in Computer Engineering from the University of Limerick.
Jacob Dalton, Head of Trading, Tibber
In a time of increasing electricity consumption and greater strain on the power grid, electric vehicles play an increasingly important role in balancing the grid during periods of high demand. Tibber, through its Grid Reward technology, uses artificial intelligence to optimize charging times for electric vehicles, allowing them to help stabilize the grid and reduce costs for consumers. In this presentation, we will dive into how AI solutions provide consumers with incentives to participate in grid balancing, while contributing to a more robust and sustainable energy system.
Om foredragsholderen
Jacob Dalton is the Head of Trading at Tibber. The team is responsible for short-term power trading and maximizing the value of residential flexibility via its virtual power plant (VPP). Since 2018, Jacob has been responsible for the development of Tibber’s VPP strategy from theory to execution — culminating with the release of Grid Rewards in 2024.
Caspar M Lund, Leder for AI, Sopra Steria
I dagens raskt skiftende forretningsmiljø er kunstig intelligens (KI) en kritisk faktor for å oppnå konkurransefortrinn, spesielt innen energistyring og bærekraft. Likevel er det et stort gap mellom potensialet KI tilbyr og hvordan mange selskaper faktisk bruker teknologien i sin energiforvaltning. Caspar M. Lund, Leder for AI hos Sopra Steria, vil i sitt innlegg forklare hvordan selskaper kan lukke dette «KI-gapet» og utnytte KI fullt ut for å optimalisere energiprosesser, redusere kostnader og styrke innovasjonen. Med konkrete eksempler fra norsk næringsliv og råd om hvordan man bygger en solid KI-strategi for energistyring, vil Caspar dele innsikt i hva som skal til for å lykkes med KI-transformasjonen.
Hovedtemaer i foredraget:
Om foredragsholderen
Caspar M Lund er leder for AI i Sopra Steria. Caspar er en erfaren rådgiver som ser strategiske muligheter med utgangspunkt i trender, nyvinninger og brukerbehov. Han holder en rekke workshoper, kurs og foredrag innen AI, nyskaping og vekst.
Erik Åsberg, CTO, eSmart Systems
I en tid hvor pålitelighet og effektivitet er avgjørende for energisektoren, endrer innovative teknologier måten vi forvalter og vedlikeholder kritisk infrastruktur på. eSmart Systems utnytter kunstig intelligens og avansert bildeanalyse for å automatisere inspeksjonen av kraftlinjer og energiaktiva. Ved å integrere KI og droneteknologi kan nettselskaper proaktivt oppdage feil og potensielle problemer, redusere nedetid og vedlikeholdskostnader. I dette innlegget forteller eSmart Systems om hvordan KI-drevne løsninger revolusjonerer nettvedlikehold, forbedrer sikkerheten og baner vei for et smartere og mer robust energisystem.
Om foredragsholderen
Erik Åsberg er CTO i eSmart Systems. eSmart Systems leverer banebrytende løsninger for inspeksjon av kraftinfrastruktur. Som CTO er Erik ansvarlig for produktet Grid Vision, inkludert de innovative AI-løsningene som benyttes, noe av det som nå blir patentert.
Han har bakgrunn fra programvareutvikling og har jobbet hele sitt profesjonelle liv i grensesnittet energi og IT, med alt fra kraftbørser og energitrading til energifleksibilitet og smarte nett. Han holder en Master of Technology Management fra NTNU og MIT.
Erik er en aktiv mentor og jobber med startups fra inkubatorer som 6am og Microsoft for Startups. Han er også anerkjent som Microsoft Regional Director og medlem av Forbes Technology Council.
15.30
Slutt